Spoštovani starši!

Z vami delim zapis Polone Požgan, radijske voditeljice in mame. Preberite ga, preden boste v ponedeljek pogledali otrokovo spričevalo.

Takole je zapisala:

To je moj čudoviti sin Maks.

Zaključuje 5. razred.

Maks ne bo najboljši na šoli.

Niti ne bo najboljši v razredu.

Maks ne bo odličen in domov ne bo prinesel samih petic.

Maks ne bo dobil priznanja za 22 obšolskih dejavnosti. Niti ga ne bodo na zaključni prireditvi poklicali 16-krat na oder.

Maks je v šoli čudovito povprečen in v življenju nadpovprečno čudovit.

Maks ni popoln sin in jaz nisem popolna mama, sva pa drug za drugega več kot dovolj dobra kombinacija, da povečini usklajeno furava skozi življenje:)

Pa ti? Kako furaš skozi življenje? Saj veš, da je to odvisno od komunikacije, ki jo sama s sabo vodiš v svoji glavi, ne?

Žal nas ni tega nihče nikoli učil. Ampak, na srečo, za večino v življenju pride čas, ko si rečemo, da je treba nekaj spremeniti. Recimo besede, ki jih govorimo sebi in drugim.

Sploh ni pomembno, če govorimo o privat ali o poslovni komunikaciji. Vse se začne z mislimi, ki jih mislimo. Te imajo neverjeten vpliv na nas in na naše življenje.

Polona.

PS: Bliža se dan, ko bodo naši mladiči domov prinesli spričevala. Stisnite jih k sebi in jim povejte kaj lepega in vzpodbudnega, tudi če ima zgodba “ko sem jaz bila toliko stara kot ti…” popolnoma drug zaključek kot ta, ki je zapisana na spričevalu vašega otroka:)

Mirne in sproščene počitnice želim vam in vašim/našim otrokom.

Ravnateljica Simona Kralj

(Skupno 232 obiskov, današnjih obiskov 1)