EDO MURIĆ in SAŠA ZAGORAC, učenca naše Osnovne šole Jožeata Moškriča, sta na Evropskem prvenstvu v športni dvorani Sinan Erdem v Carigradu v Turčiji 17. septembra 2017 v finalu prispevala k zmagi, ko je slovenska moška košarkarska reprezentanca premagala košarkarsko reprezentanco Srbije z rezultatom 93:85 in osvojila zlato medalijo. S tem je slovenska moška članska reprezentanca spisala novo poglavje velikih uspehov slovenskega športa in slovensko košarko postavila na sam vrh Evrope. Spomini na nepozabno košarkarsko poletje, ko je med Slovenci zavladala kolektivna evforija in smo vsi skupaj dihali kot eno, so še kako živi.

Slovenski novinar in poročevalec časopisa Delo Eduardo Brozovič je napisal: “Slovenski fantje so na evropskem prvenstvu pokazali, kako orjaška srca imajo, in nam prinesli prvo zlato kolajno na največjih tekmovanjih v moštvenih športih.”

Košarkarska zveza Slovenije bo na ta dan tudi letos poskrbela za nekaj košarkarsko obarvanih aktivnosti.

V spomin in ponos na zlate uspehe izpred dveh let, se bomo tudi na naši šoli v torek, 17. septembra 2019 oblekli v zelene navijaške majice ali drese slovenske košarkarske reprezentance.

Ali ste vedeli, da imata Edo Murić in Saša Zagorac starejša brata Dina Murića in Željka Zagoraca, ki sta tudi oba nekdanja košarkarja slovenske reprezentance in tudi učenca naše osnovne šole? Naša šola je ponosna tudi na oba naša tudi nekdanja učenca, brata Mateja in Andraža Kavaša, ki sta uspešna v ZDA v študentski košarkarski ligi, oba reprezentanta mlajših kategorij.

Arhiv novičk…

(Skupno 239 obiskov, današnjih obiskov 1)