je leta 1981 ustanovila Generalna skupščina Združenih narodov. Dve desetletji pozneje, leta 2001, je Generalna skupščina soglasno izglasovala, da se 21. septebmer označi za Mednarodni dan miru, za obdobje nenasilja in prekinitve ognja.

To je dan, ko naj bi povsod vladal mir, oboroženi spopadi in sovražnosti pa naj bi se prekinili. Cilj mednarodnega dneva miru je, da se med ljudmi razširi vest, da obstaja alternativa vojnemu stanju in da je možen tudi svet, v katerem vlada mir.

Mir se danes spopada z novo nevarnostjo – s podnebnimi razmerami, ki ogrožajo našo varnost, preživetje in naša življenja. Zato so osrednja tema letošnjega mednarodnega dneva miru podnebne spremembe in podnebni ukrepi.

Skoraj pol milijona mladih po vsem svetu aktivno ukrepa na področju podnebnih spremeb doma, v šolah in v svojih skupnostih tako, da so aktivni pri učenju, ozaveščanju, poučevanju, izvajanju in spodbujanju trajnostnega življenjskega sloga, ohranjanju narave, podpori obnovljivih energiji, sprejemanju okolju prijaznih praks in izvajanju projektov prilagajanja in uvajanju strategij, kako omiliti podnebne spremembe.

(Skupno 206 obiskov, današnjih obiskov 1)