Dragi učenci in spoštovani starši.

Z naslednjim tednom uvajamo nekaj sprememb pouka na daljavo. Želimo vam delo doma še malo olajšati, saj vemo, da vam ni lahko, sploh v družinah z več otroki, kjer tudi starši delate od doma.

URNIK

Nov urnik pouka na daljavo, od 4. do 9. razreda, bo organiziran tako, da bo v enem dnevu manj predmetov, z namenom, da bo dnevno manj prehajanja med različnimi predmeti.  To pomeni, da se bo več vsebin pri posameznih predmetih izvajalo strnjeno, kar pa ne pomeni, da bo dela v tistem dnevu bistveno več. Navodila za delo po urniku bodo objavljena v aplikaciji Padlet na šolski spletni strani.

Nekateri predmeti (izbirni predmeti in šport) bodo zastavljeni projektno, kar pomeni, da se bo delalo po določenem načrtu, preko posameznih učnih enot, ki si bodo sledile v smiselnem zaporedju. Izbrana bo posamezna tema, ki se bo v krajšem oziroma daljšem času čimbolj samostojno obdelala.

DNEVI DEJAVNOSTI

Enkrat tedensko bomo namesto pouka po urniku izvedli en dan dejavnosti, ki pa bo organiziran za celo šolo na isto temo ob različnih dnevih v tednu. Vsaka dejavnost bo imela 10 nalog, različnih zahtevnosti. Učenci si bodo morali izbrati 3 naloge in o izvedbi po navodilih poročati razredniku. Lahko pa si bodo vsi otroci v družini izbrali enake naloge in si pri izvedbi pomagali. Prvi tak dan bo v sredo, 8.  4., tema pa bo Prva pomoč. Vsa navodila boste našli na istem mestu, kot navodila za pouk.

Pazite nase in na druge ter ostanite zdravi, to je najpomembnejše.

 

Simona Kralj, ravnateljica

(Skupno 277 obiskov, današnjih obiskov 1)