v izvirnniku “Science for and with Society” je naslov OZN in UNESCO-vega svetovnega dneva znanosti za mir in razvoj, ki ga praznujemo vsakega 10. november in poudarja pomembno vlogo znanosti v družbi in potrebo po vključevanju širše javnosti v razprave o novih znanstvenih vprašanjih. Poudarja tudi pomemnost in pomen znanosti v našem vsakdanjem življenju. Letos, ko je globalna pandemija COVID-19 pokazala ključno vlogo znanosti pri reševanju globalnih izzivov, je svetovni dan znanosti še kako pomemben za celotno družbo.

Cilj svetovnega dneva znanosti za mir in razvoj je tesnejše povezovanje znanosti z družbo in zagotoviti obveščanje državljanov o razvoju znanosti. Prav tako poudarja vlogo, ki jo imajo znanstveniki pri širjenju našega razumevanja našega izjemnega, krhkega planeta in pri izboljšanju trajnostnega razvoja naše družbe.

Ob praznovanju letošnjega svetovnega dneva znanosti bo UNESCO organiziral spletno okroglo mizo na temo „Znanost za in z družbo pri soočanju s COVID-19“. Pridružite se pogovoru na #ScienceDay.

(Skupno 21 obiskov, današnjih obiskov 1)