praznujemo vsak tretji petek v mesecu novembru, letos ga obeležujemo v petek, 20. novembra. Glavni namen praznika je podpora slovenskim pridelovalcem in predelovalcem hrane ter spodbujanje lokalne samooskrbe s kakovostno hrano iz lokalnega okolja ter spodbujanje k povezovanju in celostni obravnavi kmetijskega, okoljskega, zdravstvenega in izobraževalnega vidika.

Osrednji dogodek Dneva slovenske hrane je Tradicionalni slovenski zajtrk, ki bo letos jubilejno že desetič po vrsti in se krasi s sloganom “Zajtrk z medom – super dan!”. Zaradi razglašene epidemije letos ne bo potekal v vrtcih in šolah, temveč bo pozornost namenjena ozaveščanju in spodbujanju širše javnosti k obeležitvi dneva slovenske hrane v domačem okolju in v službenih kolektivih tako, da si bomo privoščili zajtrk z izbranimi tradicionalnimimi slovenskimi živili kot so: kruh, maslo, med, mleko in jabolko.

Podprimo slovensko pridelavo hrane in slovensko čebelarstvo!

(Skupno 28 obiskov, današnjih obiskov 1)