UNESCOLETOŠNJI SVETOVNI DAN HRANE V ZNAMENJU ZAGOTAVLJANJA GLOBALNE PREHRANSKE VARNOSTI.

hrana1

Vse od leta 1979 se po zaslugi Združenih narodov (ZN) 16. oktober obeležuje kot Svetovni dan hrane. Tema letošnjega svetovnega dneva poteka pod geslom »Združeni proti lakoti«. S tem geslom želi ZN opozoriti, da se lahko proti lakoti, ki danes pesti že kar milijardo ljudi, borimo le na način, da se poveča proizvodnja hrane na vseh ravneh, lokalno, regionalno in globalno.

hrana2

Svetovni dan hrane se praznuje vsako leto 16. oktobra. Uvedla ga je Organizacija Združenih narodov za prehrano in kmetijstvo, ki deluje znotraj OZN-a, prvič leta 1976.  Omenjen datum je bil izbran, ker je bila organizacija na ta dan leta 1945 ustanovljena. Na ta dan potekajo po svetu različni kongresi na tematiko prehrane in lakote v svetu.

To je dan, ko še bolj poudarimo stisko podhranjenega prebivalstva (več kot milijardo ljudi).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Glavni namen svetovnega dneva hrane je opozarjanje, da v svetu živi veliko število ljudi, ki trpi za pomanjkanjem hrane.

 

 

”ZAGOTAVLJANJE VARNOSTI HRANE V ČASU KRIZE”.

 

(Skupno 275 obiskov, današnjih obiskov 1)