zavarujmo našo prihodnost, je letošnji slogan FAO (Organizacija za hrano in kmetijstvo pri Združenih narodih) mednarodnega dneva tal, ki ga praznujemo vsakega 5. decembra. Namen obeleževanja tega dneva je ozaveščanje, kako pomembno je ohranjati zdrave ekosisteme, kako pravilno upravljati in ravnati s tlemi/prstjo ter spodbujati vlado in organizacije, da se aktivno vključijo v izboljševanje zdravja tal.

Dejavniki, ki povzročajo erozijo tal so zelo podrobno opisani in opremljeni s fotografijami na vsestransko uporabni in zelo zanimi spletni povezavi The Fact Factor v razdelku “Soil erosion” in v video prispevku.

Republika Slovenija je ob mednarodnem dnevu tal leta 2017 ustanovila Slovensko partnerstvo za tla, ki je prostovoljno združenje organizacij in posameznikov Slovenije, ki želijo prispevati k trajnostnemu upravljanju in varovanju tal kot pomembnega neobnovljivega naravnega vira v Sloveniji. Vse državljane vabijo, da na njihovo elektronsko pošto  Ministrstva za okolje in prostor oznako »Slovensko partnerstvo za tla« posredujete vaša mnenja in pobude, katere vsebine bi bilo treba v okviru Slovenskega partnerstva za tla predstaviti ali se o njih pogovoriti.

Arhiv novičk Na današnji dan…

(Skupno 37 obiskov, današnjih obiskov 1)