Spoštovani starši in dragi učenci.

S ponedeljkom prehajamo na novo obliko pouka na daljavo preko šolske spletne strani.

ZAKAJ?

  1. Ker vsi učenci nimajo dostopa do računalnika sploh ali pa po več ur na dan (več otrok v družini, starši delajo od doma..).
  2. Ker bi radi poenotili obliko dela in imeli pregled nad vsem naloženim delom, da ga ne bo za nekatere učence preveč za druge pa premalo.

KAKO?

  1. Vsa navodila za pouk bodo učenci dobili preko spletne strani šole http://www.o-jozmos.lj.edus.si/, v zgornji vrstici v zavihku DELO NA DALJAVO ali čisto zgoraj pod naslovom spletne strani (zaradi lažjega iskanja po telefonu). Delo je razdeljeno po razredih, dnevih, od 6.do 9. razreda pa še po predmetih. Učitelji bodo vsebine dodajali dnevno ali za cel teden vnaprej.
  2. Delo bo razdeljeno na OBVEZNO in DODATNO.
  3. OBVEZNO delo bo vezano na DZ(če ga imajo), učbenik, in zvezek, lahko tudi preko TV in radijskih oddaj (so na voljo vsem učencem). Vse, kar bo pripeto v ta del, je obvezno za vse in ni vezano na neprekinjeno povezavo na internet.
  4. Ravno tako bo (če se bo učitelj tako odločil) zapisano tudi navodilo za DODATNO delo, ki pa je lahko vezano tudi na spletne učilnice, spletne učbenike, youtube posnetke… Te naloge učenci rešijo, če imajo možnost dostopa in željo po dodatnem delu.
  5. Ministrica za izobraževanje je včeraj ponudila pomoč tistim, ki doma nimate nobenega računalnika niti povezave na internet. Zato vas prosim, da mi tisti starši, ki imate to težavo, svoje potrebe javite do jutri (v ponedeljek) po spodaj navedenih načinih (mail ali telefon).

KOMUNIKACIJA PO E-POŠTI

bo potekala le za dodatna vprašanja, odgovore in spodbude med učenci, starši in učitelji. Starši in učenci lahko vprašanja in mnenja naslavljate direktno na učiteljev mail.

Navodil za pouk na daljavo po e-pošti ne boste več dobivali. Ne želimo, da se stvari podvajajo in da ste/smo zasuti z elektronsko pošto.

Upam, da sem vse razumljivo zapisala. Če temu ni tako, mi lahko pišete na simona.kralj1@guest.arnes.si ( vsak dan od 8. do 20.ure) ali me od ponedeljka do petka med 8. in 15. uro pokličete na 031 623 716.

Če so vaši učenci morda pustili učbenike in DZ v šoli, me lahko pokličete v torek, 24. 3. med 8. in 12. uro, da se bomo dogovorili za prevzem gradiva.

Vse kar se dogaja, je za vse nas nekaj novega in ves čas iščemo najboljše in najbolj enostavne rešitve. O vseh spremembah boste obveščeni preko spletne strani, o nujnih pa tudi preko e-pošte.

Kaj pa je najbolj pomembno, pa vem, da veste. Bodimo zdravi in pozitivno naravnani.

Vse dobro.

Vaša ravnateljica Simona Kralj

(Skupno 1.229 obiskov, današnjih obiskov 1)